Groepsbehandeling Spraakafzien

spraakafzien

Bent u slechthorend?

Dan is spraakafzien, “liplezen” misschien iets voor u!

Als uw gehoor achteruit gaat zult u merken dat u steeds meer naar het gezicht van uw gesprekspartner gaat kijken. Een combinatie van mondbewegingen, gezichtsexpressie, houding en expressieve gebaren geven, naast dat wat u nog hoort, extra informatie waardoor u een gesprek kunt blijven volgen en begrijpen. Dit is een vaardigheid, een bewuste manier van waarnemen, die u kunt trainen in een (groeps-) behandeling bij de logopedist.

Waarom in een groep?

Een logopedist spreekt duidelijk en articuleert goed maar in het dagelijks leven krijgt u te maken met veel verschillende mensen die elk hun eigen manier van spreken hebben. Tijdens een groepstraining, waarbij u vaak ook een partner, familielid of vriend(in) mag meenemen, kunt u oefenen met verschillende soorten sprekers.

Als het voor u om welke reden dan ook niet mogelijk is om aan een groepstraining deel te nemen kunt u natuurlijk ook een individuele behandeling volgen.

Vergoeding

Het leren van spraakafzien is een logopedische behandeling en wordt vergoed, uit het basispakket, door uw zorgverzekeraar. Hiervoor is een verwijsbrief van huisarts of specialist nodig. De vergoeding wordt komt wel ten laste van uw eigen bijdrage.

Informatie en aanmelding

Voor informatie over de behandeling of om u aan te melden kunt u contact opnemen met logopediste Dorien Veen via de contactgegevens op deze site.

 

 

joeheooo